Drone vlucht Planner

Drone vlucht planner is de applicatie voor de droneoperator en dronepiloot. Met deze applicatie kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, uw dronevluchten plannen. Het proces is verdeeld in diverse fases.

Ruim van te voren plant u uw operatie. U geeft aan wanneer, hoelaat, met welke drone en bestuurd door welke piloot u gaat vliegen. Afhankelijk van de invoer bekijkt het systeem of u de vlucht als operator mag uitvoeren (zones, uitzonderingen, met juiste drone specs). De certificaten van de piloot worden beoordeeld en het systeem kijkt of er al niet een andere vlucht gepland is in dat gebied. Mochten de uitzonderingen niet voldoende zijn, dan kan onze DroneSora module worden aangeroepen. Die berekent op basis van voor het systeem verzamelde informatie en een kleine handmatige toevoeging, wat het Grond Risico (GRC) en het Lucht Risico (ARC) en dus de SAIL waarde wordt. Is deze te hoog, dan kan met voorgestelde OSO's het risico verlaagd worden. Zijn de risico's laag genoeg, dan kunt u toegang krijgen om te vliegen.

De Drone Vlucht Plannen kan uitgebreid worden met een onderhouds- en voorraadsysteem. Er wordt bijgehouden hoe frequenten en hoe intensief uw drone(s) en onderdelen worden gebruikt in welke weersituatie(s). Op basis van algoritmes wordt een advies gegeven om onderdelen te vervangen of de drone te laten onderhouden. Vervangt u al operator zelf de onderdelen, dan kan met behulp van ons voorraadsysteem alle voorraadlocaties ingezien worden. Onderdelen kunnen tot aan de producent getraceerd worden en voorraadlocaties kunnen automatisch op het gewenste niveau qua aantallen worden gehouden.

Als de drone wordt voorzien van onze netwerk RemoteID, kan tijdens de vlucht real-time worden meegekeken in de Drone Vlucht Planner, maar toeschouwers kunnen ook meekijken via DroneRadar24. Zijn er streaming beelden dan zijn die ook te zien. U bepaald als droneoperator wie welke rechten heeft.

Na de vlucht kan telemetriedata uit de vluchtcomputer worden gelezen en toegevoegd worden aan uw vlucht. Eventueel kunnen soortgelijke waardes worden vergeleken. 

Mocht er een occurence plaats hebben gevonden, dan kan via de Drone Vlucht Planner een rapport worden opgesteld, welke direct naar de bevoegde autoriteit gestuurd kan worden.

Wilt u de applicatie vrijblijvend voor een periode uitproberen, neem dan contact met ons op.

Het Holding the Drones team.